welkom

The Future Society NL

 
 

Kunnen we eigenlijk nog wel zonder al die schermen om ons heen? Is iets tikken of schrijven straks nog wel nodig? Hoeveel van ons leven laten we door kunstmatige intelligentie overnemen? En hebben we daar straks eigenlijk nog wel iets over te zeggen? De digitalisering van de maatschappij gaat sneller dan de meesten beseffen. De ontwikkeling van technologie is nauwelijks bij te benen. Er is behoefte aan een gids. Iemand die vertelt wat er gebeurt en waarom dat zo is. En dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Gids

De Future Society NL wil die gids zijn. Een groep nauwkeurig geselecteerde, inspirerende experts uit diverse hoeken van de (Nederlandse) samenleving die in interactieve sessies praten over de rol die technologie in ons leven speelt; nu, maar vooral in de (nabije) toekomst. Bijvoorbeeld over de invloed van technologie op de opvoeding en ontwikkeling van onze kinderen, de rol van stemgestuurde technologie in ons dagelijkse leven of de effecten van zelfrijdende auto's op onze mobiliteit en vrijheid.

 

VodafoneZiggo en DFFRNT Media hebben ontwikkelaars en ethici, kunstenaars en ondernemers uitgenodigd als lid van de Future Society NL. Experts nodigen zelf weer andere experts uit. Iedereen is gelijkwaardig lid en brengt kennis en kunde in voor het grotere belang: onze toekomst. Samen schetsen zij in elke sessie een aantal scenario's die zij via verschillende media en een eigen platform delen met het grote publiek. Scenario's gericht op een toekomst waarin we technologie begrijpen en toepassen op manieren die ons leven verrijken. Ter informatie en educatie.

Diepgang

Het delen van kennis en kunde blijft niet beperkt tot de sessies. De leden van de Future Society NL leveren voor elke sessie een artikel aan dat van toepassing is op het thema waarover wordt gesproken. Dat kan iets van eigen hand zijn, of een artikel dat zij ergens tegenkwamen. Deze artikelen zijn terug te vinden op dit platform en bieden diepgang bij de verslaggeving van de sessies.

Marieke Dekker en Bas Verhart

 
 
Schermafbeelding 2018-08-30 om 14.22.55.png